Ауспуси – как да изберем най-качествените?

Ауспуси със съмнително качество на ниски цени плъзнаха на пазара – те могат да повредят автомобила ви

Ауспуси – има най-различни модели, за най-различни коли, на най-различни фирми. Как да преценим кой е най-подходящият за нашия автомобил и най-вече – кой е най-качественият.

Често изпускателните системи са пренебрегвани от шофьорите – фучи, ръмжи, гърми – важното е, че работи. Всъщност, не е точно така. От качествения ауспух зависи до голяма степен и поведението на вашия автомобил.

Ще посочим някои основни критерии, които трябва да имате предвид, когато си купувате ауспуси.

 • Алуминизирана ламарина

Ако искате качествен ауспух, който да ви служи дълго време, то трябва да изберете такъв от алуминизирана ламарина. Тя е два до три пъти по-издръжлива от черната ламарина.

 • Вата в ауспухите

Когато купувате ауспуси, задължително обърнете внимание дали има вата в тях. В противен случай се получава досаден резонанс и ауспухът започва да дрънчи като касичка. Специализираната вата в гърнето спомага за неговото обезшумяване.

 • Тежест на ауспусите

В нашия бранш обичаме да казваме – един ауспух трябва да тежи на мястото си! Според тежестта на гърнето сами можете да разберете от какъв материал е направено. Колкото по-тежко е, толкова по-добре.

 • Щампа от производител на ауспуси

Разбира се, когато си купувате ауспуси, трябва да проверите фирмата. Днес много самозванци се опитват да пробутат на потребителя ауспуси със съмнително качество. Не се предоверявайте! Винаги следете има ли щампа на самото гърне от производителя. Попитайте в магазина и за сертификат за качество на предлаганите ауспуси.

Следете коментарите

10 коментара по “Ауспуси – как да изберем най-качествените?”

 1. Много е важно добрият ауспух да е безшумен, а не като на рали автомобил. Много от малките гъзари сега се фукат, но според мен такъв шум е забранен със закон в Европа.

   

  Филип Михайлов

 2. Ценна статия. Отскоро се интересувам от ауспуси (на коли), така че всичко по темата ми е интересно. Също ако може, напишете и нещо за икономайзерите!

   

  Plamen Cholakov

 3. За мен между избора на ауспуси и избора на жени не съществува особена разлика :D

   

  Сашко Златев

 4. Ауспусите са важна част в устройството на един автомобил. Така зная аз :)

   

  Станимир Тенев

 5. Ще потърся контакт с вас за тези ауспуси!

   

  Севдалина

 6. И аз съм на мнението, че преди всичко добри ауспуси са тези, които са безшумни. :)

   

  Boyan

 7. Здравейте,
  Един френд от София е сменял ауспуси при вас в Русе и ми препоръча да видя при вас по един въпрос. Искам да попитам доколко ауспусите на един Голф 3 могат да се сменят с поне толкова безшумни, колкото са заводските ауспуси, т.е. да е тих, както си е по технически характеристики. Моята машина не е като “Голф с пернишка регистрация (РК – Pestin Konya)”, но пак е малко по-силен шумът и искам да го премахна.
  Поздрави,
  Николай Димов

   

  Ауспуси

 8. Това винаги ми е създавало проблеми, благодаря за ориентацията – знам какво да търся вече!

   

  marta

 9. Аз знам само, че ауспусите трябва да са безшумни. Добре е, че някой се е сетил да ги разясни тия неща за ауспусите, тъй като аз съм млад шофьор и е хубаво да имам малко повече ифо. Иначе до сега не се бях замислял.

   

  Мариан

 10. какви са параметрите за шум на вашите ауспуси ?

   

  gogo